Wok keptuvėje kepta vištiena su makaronais
1 min. skaitymo

Šis Wok keptuvėje pagamintas vištienos patiekalas turi daug ingredientų, tačiau juos suderinus tarpusavyje, tai tampa ypatingai skanus Centrinės Azijos virtuvės patiekalas. Aitriosios paprikos mišinys su soja ir imbieru suteikia išskirtinę natą. Išvirkite makaronus pagal nurodymus ir turėsite puikų garnyrą.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2245 kJ / 536 kCal vienoje porcijoje
  • kiaušinių makaronų 4 porcijoms
  • 1 raudonoji paprika
  • 1/2 poro
  • 1 skardinė mini kukurūzų burbuolių (apytiksliai 425 g)
  • 1 valgomasis šaukštas šviežio tarkuoto imbiero
  • 50 ml saldaus aitriosios paprikos padažo
  • 2 valgomieji šaukštai japoniškos sojos padažo
  • 50 ml vandens
  • 600 g vištienos filė juostelių
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • druskos ir pipirų

Užvirinkite vandenį puode makaronams.

Perpjaukite papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją juostelėmis. Nuplaukite porus ir supjaustykite juos griežinėliais. Nukoškite mini kukurūzų burbuoles. Nuskuskite ir sutarkuokite imbierą.

Sumaišykite saldų aitriosios paprikos padažą, sojų padažą, imbierą ir vandenį.

Kepkite vištieną aliejuje keptuvėje ant stiprios ugnies tol, kol ji įgaus auksinę spalvą. Pridėkite druskos ir pipirų.

Sumažinkite ugnį ir sudėkite papriką ir porus, apkepkite juos keletą minučių. Pridėkite kukurūzų burbuoles ir saldų aitriosios paprikos mišinį. Palaukite, kol viskas sušils.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės, bet nepraplaukite jų po šaltu vendeniu. Patiekite nedelsiant.

Patarimai Greitai apskrudinkite sezamo sėklas karštoje ir sausoje keptuvėje ir pabarstykite jomis patiekalą.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...