Vištienos ir lęšių troškinys su imbieru ir kardamonu
2 min. skaitymo

Indijos virtuvė siūlo daug skonių, kurie yra naudingi sveikatai. Šiame vištienos troškinyje tokie nuostabūs prieskoniai, kaip ciberžolė, kalendra, imbieras, česnakas ir kardamonas, susimaišo su lęšiais ir jogurtu.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2703 kJ / 646 kCal vienoje porcijoje
  • 2 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 žalioji aitrioji paprika
  • 2 valgomieji šaukštai tarkuoto šviežio imbiero
  • 600 g vištienos filė
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukštai kmynų
  • 1 arbatinis šaukštas ciberžolių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltos kalendros
  • 1/2 arbatinio šaukštelio malto kardamono
  • druskos ir pipirų
  • 200 ml džiovintų raudonųjų lęšių
  • Pakuotė (400 g) susmulkintų pomidorų
  • 400 ml vištienos sultinio (vanduo ir kubelis arba koncentruotas sultinys)
  • 200 ml natūralaus jogurto

Patiekti su

  • 260 g naan duonos
  • petražolėmis

Nulupkite svogūną ir česnaką. Supjaustykite svogūnus griežinėliais ir susmulkinkite česnaką.

Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją. Nuskuskite ir sutarkuokite imbierą.

Apkepkite vištieną aliejuje ir sudėkite ją ant lėkštės. Į keptuvę sudėkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką ir apkepkite tol, kol svogūnas suminkštės. Pridėkite prieskonius ir kepkite dar 1 minutę.

Sudėkite lęšius, susmulkintus pomidorus ir sultinį. Sudėkite vištieną atgal ir palikite virti tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 20 minučių. Apverskite filė gabaliukus kelis kartus virimo metu.

Sudėkite vištieną ant lėkštės. Pridėkite jogurto ir sumaišykite, užvirinkite ir sudėkite vištieną atgal.

Patiekti su: Patiekite troškinį su duona ir petražolėmis.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...