Vištiena su traškiomis daržovėmis
1 min. skaitymo

Spalvingas patiekalas, kurį gaminant vištiena pirmiausia yra marinuojama sojų padaže su aitriosios paprikos milteliais, aliejumi ir medumi, o po to kepama orkaitėje. Prie vištienos yra patiekiamos traškios daržovės su kreminiu grietinės padažu su agurkais, morkomis ir ridikėliais. Skrudintos sezamo sėklos patiekalui suteikia riešutinį skonį. Pirštus apsilaižysite!

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2038 kJ / 487 kCal vienoje porcijoje

Vištiena

  • 2 šaukštai japoniško sojų padažo  
  • žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštas aliejaus  
  • 2  šaukštai skysto medaus  
  • 8 vištienos šlaunelės
  • 4 porcijos ryžių (arba kitų kruopų)

Daržovės

  • 1/2 agurko
  • 1 morka  
  • 125 g ridikėlių  
  • 100 g grietinės
  • 1 šaukštas sezamo sėklų
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų

Įkaitinkite orkaitę iki 225˚C.

Vištiena:

sumaišykite sojų padažą su aitriosios paprikos milteliais, aliejumi ir medumi. Apvoliokite vištieną šiame mišinyje ir įdėkite ją į karščiui atsparų indą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba iki tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 82°C. Protarpiais apverskite.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Daržovės:

nulupkite agurką ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Nulupkite morką ir taip pat supjaustykite ją plonais griežinėliais (galite su bulvių skustuku). Nuplautus ridikėlius irgi supjaustykite griežinėliais.

Sumaišykite daržoves su grietine. Paskrudinkite sezamo sėklas sausoje keptuvėje ir apibarstykite jomis daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite vištieną su daržovėmis ir ryžiais.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...