Veganiškas braškių tortas
1 min. skaitymo

Šis tortas – vasaros svajonė su traškiu migdolų pagrindu, kreminiu avokadų įdaru bei saldžiomis braškėmis. Primena sūrio pyragą, bet yra pagamintas iš veganiškų produktų.

Apie receptą

  • 1-4 val.
  • 12 gabaliukų
  • Vidutinis

Pagrindas

  • 200 g gliaudytų migdolų
  • 15 minkštų datulių be kauliukų
  • 1 valgomojo šaukšto vandens

Įdaras

  • 2 avokadų
  • 500 g braškių
  • 150 ml kokosų aliejaus
  • 50 ml cukraus
  • 1/2 žaliosios citrinos

Papuošti su

  • braškėmis
  • melisa
  1. Pagrindas: Sumaišykite ingredientus, skirtus pagrindui, maisto procesoriuje.
  2. Sudėkite tešlą į formą su nuimamu kraštu, apytiksliai 24 cm diametro.
  3. Įdaras: Padalinkite avokadus perpus ir išimkite iš jų kauliukus bei išskobkite minkštimą. Nuplaukite braškes. Sumaišykite pusę braškių kiekio su avokadais. Ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite į jį cukrų bei sumaišykite iki tolygios masės. Išspauskite žaliosios citrinos sultis ir sudėkite į masę. Jei reikia, pridėkite daugiau žaliosios citrinos sulčių.
  4. Supjaustykite likusias braškes gabaliukais ir sudėkite jas į masę. Išpilkite šį mišinį ant pagrindo, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
  5. Papuošti braškėmis ir melisos lapeliais.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...