Užkepta vištiena
1 min. skaitymo

Orkaitėje užkepta vištiena yra labai lengvai paruošiamas patiekalas, kurio ingredientai sudaro nuostabų skonių derinį. Vištienos gabaliukai sudedami į kreminį padažą su aitriąja paprika, raudonėliu, druska ir pipirais. Patiekalas gausiai padengiamas sūriu ir paliekamas orkaitėje. Patiekite su ryžiais ir traškiais brokoliais.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Paprastas
  • 2341 kJ / 560 kCal vienoje porcijoje
  • 4 porcijos ryžių
  • 4 vnt. vištienos filė
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 250 ml grietinėlės, skirtos maisto gaminimui (neriebios, 15%)
  • 50 ml aitriosios paprikos padažo
  • 1 valgomasis šaukštas raudonėlio
  • 2 žiupsneliai druskos
  • 1 žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 150 g tarkuoto sūrio
  • 250 g brokolių

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Supjaustykite vištieną stambiais griežinėliais ir kepkite juos aliejuje keptuvėje. Pridėkite druskos ir pipirų.

Sudėkite vištieną į karščiui atsparią formą.

Užvirinkite puode su druska ir pipirais grietinėlę, aitriosios paprikos padažą, raudonėlį. Supilkite padažą ant vištienos. Pabarstykite sūriu ir įdėkite formą į orkaitės vidurį apytiksliai 15 minučių.

Nuplaukite brokolius ir supjaustykite juos mažais gabaliukais. Virkite juos pasūdytame vandenyje apytiksliai 4 minutes.

Patiekite vištieną su ryžiais ir brokoliais.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...