Sušildanti ryžių makaronų, vištienos ir imbiero sriuba
1 min. skaitymo

Apie receptą

  • 30 min.
  • 4 asmenims

Patiekalui reikės

500 ml vištienos arba daržovių sultinio,

400 ml kokosų pieno,

175 g vištienos filė,

1 nedidelės imbiero šaknies,

1 citrinžolės stiebelio,

1 skiltelės česnako,

1 mažos aitriosios paprikos,

50 g ryžių makaronų,

4–6 vnt. džiovintų valgomųjų dantenių (shiitake grybų),

2 laiškinių svogūnų,

šlakelio sojų padažo arba žiupsnio druskos.

Paruošimo būdas

Vandenyje išmirkytus grybus virkite 10–15 min., atvėsinkite ir supjaustykite. Atskirame dubenyje ryžių makaronus užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite, kol suminkštės. Į verdantį sultinį suberkite susmulkintą česnaką, imbierą, citrinžolę, šiaudeliais supjaustytą vištieną ir pavirkite 5 min. Sudėkite paruoštus valgomuosius dantenius, makaronus, supilkite kokosų pieną, pagal skonį pagardinkite aitriąja paprika ir virkite dar 5 min. Prieš patiekdami sriubą paskaninkite pjaustytais svogūnų laiškais ir šlakeliu sojų padažo.

Ieškoma...