Sumuštiniai su meduje ir garstyčiose marinuota lašiša
2 min. skaitymo

Pritrūko idėjų vakarėlių užkandžiams, o gal tiesiog įdomesniems pusryčiams? Sumuštinukams rinkitės medaus ir garstyčių marinate marinuotą lašišą su aštriais – traškiais marinuotais agurkėliais.

Apie receptą

  • 1-4 val.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 1464 kJ / 350 kCal vienoje porcijoje

Agurkai, marinuoti su krienais

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai acto (12%)
  • 100 ml vandens
  • 1/2 agurko
  • 2 valgomieji šaukštai tarkuotų krienų

Marinuota lašiša

  • 1 citrina
  • 1 1/2 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
  • 2 arbatinis šaukštelis skysto medaus
  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus, skirto maisto gaminimui
  • 1 žypsnelis druskos
  • 1/2 žypsnelio šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
  • 200 g lašišos nugarinės dalies

Patiekti su

  •  traški duonelė
  •  krapai

Agurkai, marinuoti su krienais: sumaišykite cukrų, actą ir vandenį. Suplakite viską iki tol, kol cukrus ištirps.

Supjaustykite agurką plonais griežinėliais su pjaustymo mandolina arba sūrio pjaustykle. Nuskuskite krienus ir sutarkuokite juos. Sumaišykite agurką ir krienus su acto marinatu. Palikite marinuoti ne mažiau nei 1 valandai, pageidautina netgi nakčiai.

Marinuota lašiša: Sutarkuokite ploną išorinę (turima omeny, kad nebūtų tarkuojama balta vidinė dalis) citrinos žievelę ir išspauskite sultis iš citrinos. Suplakite kartu citrinos sultis, žievelę, garstyčias, medų, aliejų, druską ir pipirus.

Supjaustykite lašišą griežinėliais, apytiksliai 3 mm storio, ir uždėkite su virtuviniu teptuku storą garstyčių marinado sluoksnį ant lėkštės. Sudėkite lašišos griežinėlius ant marinado ir uždėkite ant

lašišos su virtuviniu teptuku likusį marinadą. Palikite marinuotis kambario temperatūroje 1/2 valandos prieš patiekiant.

Patiekite lašišos griežinėlius su traškia duonele, papuoškite lašišą  marinuotais agurkų griežinėliais ir krapais.

Ieškoma...