Skrudinti avinžirniai su smulkinta aitriąja paprika ir avokadų padažu
1 min. skaitymo

Neįtikėtinai švelnaus skonio avinžirnių patiekalas su smulkinta aitriąja paprika ir anakardžių riešutais prie kurio puikiai dera kreminis avokadų padažas su česnakais. Patiekalas patiekiamas su ryžiais ir šviežiomis pomidorų ir paprikų salotomis, pagardintomis kalendra ir žaliąja citrina. Puoškite traškiais žaliųjų salotų lapais. Skanaus!

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2857 kJ / 683 kCal vienoje porcijoje

Ryžiai

  • 4 ryžių porcijos

Avinžirniai

  • 2 skardinės virtų avinžirnių (apytiksliai 380 g)
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 70 g anakardžių riešutų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio smulkintos aitriosios paprikos
  • žiupsnelis druskos

Avokadų padažas

  • 2 avokadai
  • 1/2 žaliosios citrinos
  • 50 ml natūralaus jogurto
  • 1 česnako skiltelė
  • žiupsnelis druskos ir pipirų

Daržovės

  • 2 pomidorai
  • 1 raudonoji paprika
  • 2 gūželės salotų 1/2 šaukšto aliejaus
  • 1/2 žaliosios citrinos
  • 1 ryšulėlis kalendros

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Avinžirniai:

kiaurasamtyje nusunkite avinžirnius ir perliekite juos vandeniu.

Avokadų padažas:

perpjovę avokadus išimkite iš jų kauliukus, išgremžkite minkštimą ir sutrinkite, tyrę apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apipilkite jogurtu, išspauskite česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais.

Daržovės:

supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Perpjovę papriką perpus, išvalykite sėklas ir sukapokite. Supjaustykite gūželę salotų. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite žaliųjų citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.

Paskrudinkite avinžirnius su aliejumi keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą, apibarstykite riešutais ir aitriosios paprikos dribsniais. Pagardinkite druska.

Patiekdami avinžirnius patiekite avokadų padažą su riešutais ir daržovėmis. Papuoškite kalendra.

Patarimas:

Patiekalą galite pagardinti šlakeliu saldaus aitriosios paprikos padažo.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...