Šiltos sėklų ir kruopų salotos su daržovėmis, vištų šlaunelėmis ir jogurtu
1 min. skaitymo

Šiltos bei sočios salotos su orkaitėje keptomis vištų šlaunelėmis, daržovėmis ir kreminiu jogurtu. Kuo daugiau sėklų ir kruopų, tuo skaniau!

Apie receptą

  • 30 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 1826 kJ / 435 kcal vienoje porcijoje

Vištiena

600 g vištos šlaunelių filė

1 arbatinio šaukštelio rapsų aliejaus

Druskos ir juodųjų pipirų

Kruopų salotos

4 porcijų raudonųjų bolivinių balandų mišinio

1 raudonojo svogūno

2 pomidorų

1 raudonosios paprikos

1/2 žiedinio kopūsto

100 g cukrinių žirnių ūglių

Pagardinimui

1 ryšulėlio kalendros

1 citrinos

200 g natūralaus jogurto

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Vištiena:

Įdėkite šlauneles į karščiui atsparų puodą, patrinkite jas aliejumi ir pridėkite druskos ir pipirų.

Kepkite orkaitės viduryje tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Kruopų salotos:

Išvirkite bolivinių balandų mišinį pagal nurodymus ant pakuotės.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją gabaliukais. Žiedinius kopūstus supjaustykite mažais žiedynais, o žirnių ūglius -į 3 dalis.

Sumaišykite daržoves su bolivinėmis balandomis ir pridėkite druskos bei pipirų.

Pagardinimui:

Sukapokite arba stambiai supjaustykite kalendrą. Citriną supjaustykite skiltelėmis.

Patiekite vištieną su kruopų salotomis, jogurtu ir citrinos skiltelėmis, pabarstykite kalendra. Atidžiai patikrinkite bolivinių balandų mišinio sudėtį.

Patarimas:

Trumpai pakepinkite daržoves mažame alyvuogių aliejaus kiekyje, po to sumaišysite jas su bolivinėmis balandomis.

 

Taip pat įdomu:

Ieškoma...