Šiltos kopūstų salotos su spanguolių padažu ir pakepintais migdolais
1 min. skaitymo

Salotos su spanguolių padažu iš dviejų rūšių kopūstų ir pakepintais stambiai kapotais migdolais. Salotos – maloniai traškios ir lengvai paruošiamos. Skanaus!

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 684 kJ / 164 kCal vienoje porcijoje
  • 200 g šaldytų spanguolių
  • 500 g raudonųjų kopūstų
  • 15 briuselinių kopūstų
  • 1 apelsino
  • 2 valgomieji šaukštai skysto medaus
  • 1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno acto
  • 50 ml aliejaus
  • druskos ir juodųjų pipirų
  • 100 g sveikų lukštentų migdolų
  • 1/2 ryšulėlio petražolių

Atšildykite spanguoles.

Užvirinkite puode 3 litrus vandens.

Nuplaukite ir supjaustykite raudonuosius ir briuselinius kopūstus smulkiomis juostelėmis. Įdėkite kopūstus į koštuvą.

Užpilkite vandens ant kopūstų, įsitikinkite, kad vanduo pasiskirstų per visus kopūstus. Palikite juos kelioms minutėms. Praskalaukite kopūstus po šaltu vandeniu ir išspauskite visą vandenį.

Nulupkite apelsiną, sutarkokite jo žievelę ir išspauskite jo sultis.

Sumaišykite spanguoles, apelsinų sultis ir žievelę, medų, actą ir aliejų, kad gautųsi padažas. Įdėkite kopūstus į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite kopūstus į dubenėlį arba lėkštę.

Pakepkite migdolus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ir stambiai sukapokite.

Supjaustykite petražoles, pabarstykite jomis ir migdolais kopūstus.

Ieškoma...