Salotos su greipfrutais ir lašiša
1 min. skaitymo

Apie receptą

  • 4 asmenims

Patiekalui reikės

1 greipfrutas

1 avokadas

1 nedidelis raudonas svogūnas

100 g rūkytos arba virtos lašišos

100 g ąžuolo lapų salotų

50 g gražgarsčių

Padažas:

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

1 šaukštas citrinos sulčių

½ šaukšto garstyčių

druska ir pipirai

Paruošimo būdas

Nulupkite greipfruto žievelę (kartu ir baltąją jos dalį), supjaustykite vaisių skiltelėmis. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o lašišą – juostelėmis.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, jei reikia susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitais ingredientais.

Pasigaminkite padažą: šakute išplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apliekite salotas padažu ir patiekite.

Ieškoma...