Rizotas su pankoliu ir kreivabudėmis
2 min. skaitymo

Gardus kreminis rizotas, pilnas įvairių skonių. Ryžiai verdami umami („penktasis skonis“) pojūtį suteikiančiame sultinyje tol, kol jie įgauna tinkamą konsistenciją, ir pagardinami sodraus skonio sūriu bei pankoliu, suteikiančiu ryžiams švelnų anyžių skonį. Galutinę išskirtinę naują skonio natą patiekalui suteikia keptos kreivabudės bei traškūs kedro riešutai. Patiekite ryžius su šviežiomis vyšninių pomidorų ir salotinės sultenės salotomis.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2043 kJ / 488 kCal vienoje porcijoje

Rizotas

  • 1,3 l vandens
  • 2 daržovių sultinio kubeliai
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 pankolis
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • rizoto ryžių 4 porcijoms
  • 250 ml baltojo vyno, skirto maisto ruošimui
  • 10 g tarkuoto sūrio

Kreivabudės

  • 150 g kreivabudžių
  • 1/2 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 70 g kedro riešutų
  • druska ir juodieji pipirai
  • 1 ryšulėlis petražolių
  • 1 citrina

Salotos

  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 65 g salotinės sultenės

Rizotas: Užvirinkite vandenį ir sultinio kubelius puode ir laikykite vandenį šiltą (turima omeny, kad jis neatvėstų, nes reikės toliau šilto).

Nulupkite svogūną ir česnaką ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Nuplaukite pankolį ir supjaustykite jį juostelėmis.

Apkepkite svogūną, česnaką ir pankolį alyvuogių aliejuje dideliame puode keletą minučių. Pridėkite ryžių ir apkepkite dar keletą minučių. Įpilkite vyno.

Lėtai, po truputį, supilkite visą šiltą sultinį. Pildami reguliariai maišykite.

Kreivabudės: Padalinkite grybus perpus ir apkepkite juos alyvuogių aliejuje keletą minučių ant stiprios ugnies. Pridėkite kedro riešutus ir pagardinkite druska ir pipirais.

Smulkiai supjaustykite petražoles. Sutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis iš citrinos.

Pridėkite citrinos sultis ir sūrį į šiltą rizotą ir sumaišykite.

Sumaišykite grybus su petražolėmis ir citrinos žievele.

Salotos: Sudėkite perpus supjaustytus pomidorus į dubenėlį kartu su salotine sultene.

Patiekite rizotą su grybų mišiniu, pomidorais ir salotomis.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...