Raudonųjų svogūnų ir apelsinų inidiškas padažas su gvazdikėliais ir imbieru
1 min. skaitymo

Raudonųjų svogūnų ir apelsinų indiškas padažas (čatnis) – tai saldžiarūgštis ir fantastiškai skanus pagardas patiekalams. Čatnį galima laikyti porą savaičių šaldytuve, jis taip pat puikiai tinka prie paukštienos.

Apie receptą

  • 1-4 val.
  • 4 asmenims
  • Paprastas
  • 240 kJ / 57 kCal vienoje porcijoje

PORCIJOS: 8 švediško stalo porcijos

  • 3 obuoliai
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 1 valgomasis šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
  • 50 g rudojo cukraus
  • 50 ml raudonojo vyno acto
  • 50 ml vandens
  • 1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
  • druska

Patiekti su

  • 1/2 ryšulėlio laiškinių česnakų
  • Vištienos dešrelėmis

Nulupkite obuolius, išimkite iš jų sėklas ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite svogūnus ir nuskuskite imbierą, supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite imbierą.

Užvirinkite rudąjį cukrų, actą ir vandenį. Pridėkite obuolių kubelius ir virkite ant mažos ugnies 5 minutes uždengę dangteliu. Sudėkite svogūnus, gvazdikėlius ir imbierą, sumaišykite ir užvirinkite. Palikite virti keletą minučių ir pagardinkite druska.

Palikite čatnį atvėsti, o po to įdėkite jį į šaldytuvą ne mažiau kaip vienai parai, kad jis būtų pilnai paruoštas.

Patiekti su: Supjaustykite laiškinius česnakus ir pabarstykite jais čatnį.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...