Pipiruose kepta kalakutiena su bulguru, brokoliais ir grietine
2 min. skaitymo

Paįvairinkite kasdienį patiekalą, pakeisdami vištieną skanesne kalakutienos filė. Kepkite ją orkaitėje su brokoliais, pagardinkite bulgurą šakniavaisiais, ir štai jums įdomesnė vakarienė!

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 1858 kJ / 445 kcal vienoje porcijoje
  • Kalakutiena

600 g kalakutienos filė

2 arbatinių šaukštelių rausvųjų pipirų

1 arbatinį šaukštelį čiobrelių

1 žiupsnelio maltų gvazdikėlių

2 žiupsnelius juodųjų pipirų

Druskos

250 g brokolių

1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus

  • Bulguras su šakniavaisiais

4 porcijų bulguro (apdorotų kvietinių kruopų)

500 g pakuotės šakniavaisių kubelių

  • Pagardinimui

100 g skrudintų lazdyno riešutų

200 g grietinės

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Kalakutiena:

Sugrūskite rausvuosius pipirus ir čiobrelius ir sumaišykite juos su kitais prieskoniais.

Pasūdykite kalakutienos filė ir įtrinkite į ją prieskonius, po to padėkite ją ant skardos. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 minučių.

Brokolius nuplaukite ir supjaustykite į 4 žiedynus, įtrinkite į juos alyvuogių aliejaus ir pasūdykite.

Sudėkite brokolius į tą pačią skardą kaip kalakutienos filė ir kepkite tol, kol vidinė kalakutienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Bulguras su šakniavaisiais:

Išvirkite bulgurą pagal nurodymus ant pakuotės.

Paruoškite šakniavaisių kubelius keptuvėje kaip yra nurodyta ant pakuotės. Pridėkite bulgurą, kepkite dar apie 2 minutes ir pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite: 

Stambiai sukapokite riešutus.

Patiekite kalakutieną su brokoliais, bulguru su šakniavaisiais, grietine ir lazdynų riešutais.

Patarimas:

Pagardinkite bulgurą su šakniavaisiais sukapotomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, pvz., krapais, petražolėmis arba raudonėliu.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...