Pad Thai
2 min. skaitymo

Tailandietiškų patiekalų karalius – Pad Thai! Kiek laiko sugaišite daržovių pjaustymui – tiek pat sugaišite ir kepimui. Patiekalas greitai paruošiamas karštoje keptuvėje.

Apie receptą

  • 30 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 1959 kJ / 470 kCal vienoje porcijoje
  • 250 g ryžių miltų makaronų
  • 2 vištienos sultinio kubeliai
  • 1 skiltelės česnako
  • 1/2 pakuotės laiškinių svogūnų (apytiksliai 125 g)
  • 2 morkos
  • 1 raudonoji paprika
  • 4 vnt. vištienos filė
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • druska ir pipirai
  • 4 kiaušiniai
  • 1 žalioji citrina
  • 1 valgomasis šaukštas saldaus aitriosios paprikos padažo
  • 2,5 valgomojo šaukšto japoniškos sojos padažo
  • 100 ml vandens

Užvirinkite vandenį puode makaronams. Sudėkite sultinio kubelius.

Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Nuplaukite laiškinius svogūnus ir supjaustykite juos juostelėmis. Nuskuskite morkas, padalinkite jas perpus ir supjaustykite griežinėliais. Perpjaukite papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją juostelėmis.

Supjaustykite vištieną juostelėmis ir kepkite ją ant stiprios ugnies pusėje aliejaus kiekio keptuvėje apytiksliai 3 minutes. Pridėkite druskos ir pipirų. Sudėkite į lėkštę.

Kepkite česnaką, laiškinius svogūnus, morkas ir papriką likusiame aliejuje keptuvėje. Pridėkite vištieną. Kepkite viską kartu dar 1 minutę.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Sumaišykite kiaušinius su išspaustomis žaliosios citrinos sultimis, saldžiu aitriosios paprikos padažu, sojos padažu ir vandeniu. Sudėkite kiaušinių mišinį į makaronus ir maišykite tol, kol kiaušinių mišinys sukietės.

Pad thai patartina patiekti su truputį daugiau saldaus aitriosios paprikos padažo.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...