Makaronai su pomidorų padažu, alyvuogėmis ir ančiuviais
1 min. skaitymo

Skanus patiekalas nebūtinai turi būti sunkiai paruošiamas – puikus pavyzdys yra makaronai su pomidorų padažu. Padažas gaminamas su ančiuviais, kaparėliais ir alyvuogėmis, puošiamas šviežiais bazilikais ir gardinamas tarkuotu parmezanu. Paprasta, tai nebūtinai nuobodu! Skanaus!

Apie receptą

  • 30 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 1940 kJ / 464 kCal vienoje porcijoje
  • 1 geltono svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 4 pomidorų (su šakelėmis)
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 200 ml vandens
  • 6 ančiuvių file
  • 2 šaukštai kaparėlių
  • 200 g alyvuogių
  • po žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų
  • 4 porcijų makaronų (pageidautina vamzdelių formos)

Patiekti su

  • stambiai tarkuotu parmezano sūriu
  • šviežiais bazilikais

Nulupkite ir susmulkinkite svogūną ir česnaką. Supjaustykite pomidorus kubeliais, neišmeskite šakelių, nes jų prireiks vėliau.

Dideliame puode pakepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje.

Sudėkite pomidorus, pomidorų šakeles, ančiuvius ir kaparėlius, įpilkite vandens. Virkite apie 10 minučių.

Pašalinkite pomidorų šakeles ir energingai plakite masę maišytuvu tol, kol ji įgaus padažo konsistenciją. Pridėkite alyvuogių ir pagardinkite druska bei pipirais.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.

Sumaišykite makaronus su pomidorų padažu ir patiekite juos su parmezanu ir bazilikais.

Patarimai

Prieš patiekdami pašlakstykite patiekalą alyvuogių aliejumi.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...