Makaronai su artišokų tyre, pupelėmis ir gražgarstėmis
1 min. skaitymo

Pasakiškai skanus spalvingas makaronų patiekalas, kurio paruošimą įkvėpė Viduržemio jūros regiono virtuvė. Švelnaus skonio baltosios pupelės, sūrūs kaparėliai, šparaginės pupelės ir raudonieji pomidorai bei kreminė artišokų tyrė paįvairina įprastus makaronus. Mėgaukitės patiekalu papuošę jį keptais artišokų pumpurais, apibarstę pikantiško skonio gražgarstėmis bei petražolėmis.

Apie receptą

  • 30 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2376 kJ / 571 kCal vienoje porcijoje
  • 4 porcijos makaronų (pageidautina vamzdelių formos)
  • 150 g šparaginių pupelių
  • 1 skardinė virtų  baltųjų pupelių (apytiksliai 380 g)
  • 1 skardinė artišokų pumpurų (apytiksliai 390 g)
  • 1/2 ryšulėlio petražolių
  • 3 pomidorai
  • 1 šaukštas kaparėlių
  • 1  šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelė
  • 50 ml vandens
  • žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 1 skardinė artišokų tyrės (apytiksliai 130 g)
  • 65 g gražgarsčių

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės.

Nuplaukite šparagines pupeles ir makaronams likus virti 3 minutes, sumeskite jas virti kartu su jais.

Kiaurasamtyje nusunkite baltąsias pupeles ir nuskalaukite po tekančiu vandeniu, leiskite vandeniui nuvarvėti. Išverskite į kiaurasamtį artišokus iš skardinės ir taip pat nuvarvinkite skystį .

Susmulkinkite petražoles, supjaustykite pomidorus gabaliukais, o artišokus griežinėliais.

Artišokus ir kaparėlius pakepinkite alyvuogių aliejuje. Ant jų išspauskite česnaką, suberkite susmulkintų pomidorų gabaliukus ir įpilkite vandens. Patroškinę keletą minučių, apibarstykite smulkintomis petražolėmis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Nukoškite makaronus su drauge virtomis šparaginėmis pupelėmis ir sumaišykite juos su baltosiomis pupelėmis ir keptų artišokų tyre.

Patiekdami makaronus su artišokais apibarstykite juos gražgarstėmis.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...