Lazanija su grybais, pesto ir rikota
1 min. skaitymo

Nuostabūs lazanijos lakštai ir gardus grybų įdaras – tai fantastiškai skanus derinys. Į grybų įdarą įeina pomidorai, špinatai, keptas česnakas ir rozmarinas. Su kremine rikota viduje ir pabarstyta sūriu ši lazanija taps nepamirštamu patiekalu.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2861 kJ / 685 kCal vienoje porcijoje

Lazanija

  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 500 g užšaldyto grybų mišinio
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 500 g trintų pomidorų
  • 200 ml vandens
  • 1 kubelis daržovių sultinio
  • 200 g špinatų lapelių
  • 130 g pesto
  • druskos ir pipirų
  • 1/2 ryšulėlio rozmarino
  • 15 lazanijos lakštų
  • 250 g rikotos sūrio
  • 50 g grana padano sūrio

Salotos

  • 1/2 salotų gūžės
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonojo vyno acto
  • 1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūroje. Lazanija:

Nulupkite svogūną ir česnaką ir smulkiai juos supjaustykite. Apkepkite svogūną, česnaką ir grybus aliejuje keptuvėje. Kepkite tol, kol skystis išgaruos. Sudėkite viską ant lėkštės.

Į keptuvę supilkite pomidorus, vandenį ir sutrupintą buljono kubelį ir užvirinkite. Pridėkite špinatus ir po to grybus bei pesto. Pagardinkite druska ir pipirais. Supjaustykite rozmariną ir sudėkite.

Sutepkite lazanijos lakštus grybų padažu formoje, kurios matmenys yra apytiksliai 20×30 cm. Kas antrą lakštą sutepkite nedideliu rikotos kiekiu. Patį viršutinį lakštą sutepkite padažo sluoksniu, nedideliu rikotos kiekiu ir pabarstykite grana padano sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 20 minučių.

Salotos: Supjaustykite salotas juostelėmis ir sumaišykite jas su actu, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Patiekite lazaniją su salotomis.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...