Kepta plekšnė su grietinės ir agurkų padažu
2 min. skaitymo

Gardus ir sotus vakarienės receptas: kepta plekšnė su grietinės ir agurkų padažu – tai tikra naminių patiekalų klasika. Ypatingą skonį patiekalui suteikia grietinės ir agurkų padažas, kurį taip lengva paruošti! Tereikia stambiai sutarkuoti agurką, supjaustyti česnakų laiškus ir sumaišykite su grietine. Paruošta! Patiekite su ką tik iškepta plekšne ir virtomis bulvėmis

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2283 kJ / 546 kCal vienoje porcijoje

Bulvės

  • 900 g bulvių (geriau tos rūšies, kurios verdant nesukrenta)
  • 250 g brokolių

Grietinės ir agurkų padažas

  • 1/2 agurko
  • 1 ryšulėlio šviežių laiškinių česnakų (apytiksliai 20 g)
  • 150 g grietinės
  • po žiupsnelį druskos ir pipirų

Plekšnė

  • 800 g jūrinės plekšnės
  • 50 g kvietinių miltų
  • 3 šaukštai sviesto arba margarino

Patiekti su:

  • citrina

Bulvės:

nulupkite ir virkite bulves su šiek tiek daugiau vandens, kad jo dar užtektų brokoliams. Nuplaukite ir supjaustykite brokolius gabaliukais. Sumeskite į tą patį puodą su bulvėmis likus 3 minutėms iki bulvių virimo pabaigos.

Grietinės ir agurkų padažas:

stambiai sutarkuokite agurką ir nusunkite. Susmulkinkite česnakų laiškus. Sumaišykite grietinę su agurku ir česnakais (palikite šiek tiek česnakų patiekalo papuošimui). Pagardinkite druska ir pipirais.

Jūrinė plekšnė:

pabarstę žuvį druska ir pipirais apvoliokite ją miltuose. Kepkite žuvį keptuvėje su riebalais apie 3 minutes iš abiejų pusių.

Iškeptą žuvį pabarstykite atidėtais česnakų laiškais, užberkite jų ir ant grietinės ir agurkų padažo. Supjaustykite citriną skiltelėmis.

Plekšnę patiekite su bulvėmis, brokoliais, grietinės ir agurkų padažu bei citrinos skiltelėmis.

Patarimai:

Į padažą pridėkite išspausto česnako arba šiek tiek tarkuotos citrinos žievelės.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...