Grilyje kepti sojų sūrio vėrinukai su žemės riešutų marinatu ir sojų, čili pipirų padažu
2 min. skaitymo

Puikus vegetariškas patiekalas, kurį sudaro grilyje kepti sojų sūrio vėrinukai su žemės riešutų marinatu ir sojų, čili pipirų padažu. Tiekiamas su grilyje keptais brokoliais bei marinuotų pupelių salotomis.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis

Žemės riešutų marinatas

  • 1 česnako skiltelė
  • 1 šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis čili pipirų padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 300 ml vandens
  • 70 g sūrių žemės riešutų
  • 1 šaukštas žemės riešutų marinato
  • 1/2 žaliosios citrinos
  • žiupsnelis druskos

Marinuotos pupelės

  • 1 l vandens
  • 1 šaukštas druskos
  • 150 g spindulinių pupuolių
  • 2 šaukštai sezamo sėklų
  • 50 ml žemės riešutų marinato
  • 1 šaukštas sezamo aliejaus
  • 2 šaukštai ryžių arba baltojo vyno acto
  • 250 g sojų pupelių
  • apie 400 g tofu (sojų sūrio)
  • 8 išmirkyti mediniai iešmeliai
  • 200 g brokolių
  • 2 šaukštų aliejaus

Patiekti su

  • virtais ryžiais
  • šviežia kalendra

Atšildykite sojų pupeles.

Žemės riešutų marinatas:

išspauskite česnaką ir sutarkuokite imbierą. Pakepinkite česnaką aliejuje, pridėkite imbiero ir pakepinkite dar 30 sekundžių. Sudėkite sojų sūrį su čili pipirų padažu, cukraus, vandens ir lėtai virkite apie 10 minučių. Pridėkite žemės riešutų, užvirinkite ir išmaišykite. Pagardinkite išspaustomis žaliųjų citrinų sultimis ir druska.

Pupuolės:

užvirinkite pasūdytą vandenį, palaikykite jame pupuoles apie 30 sekundžių. Po to nusunkite ir perliekite šaltu vandeniu.

Paskrudinkite sezamo sėklas sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.Patiekdami pupuoles apšlakstykite jas sezamo aliejumi ir actu, apibarstykite sezamų sėklomis.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...