Falafelis su batatais, pagardintas žaliosios citrinos kremu
2 min. skaitymo

Falafelis su batatais, pagardintas žaliosios citrinos kremu, yra populiarus vegetariškas patiekalas. Rūgštus ir saldus skonis tampa ryškesnis, kai jis susimaišo su jogurtu. Pridėkite truputį druskos ir pipirų – ir patiekalas taps tobulu. Patiekite šiuos skanius falafelio kukuliukus su šviežiomis salotomis bei su žaliosios citrinos kremu.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2387 kJ / 570 kCal vienoje porcijoje

Falafelis

  • 2 batatai (2 batatų svoris apytiksliai 300 g)
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 380 g avinžirnių
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis indiškų kmynų
  • 1 kiaušinis
  • 2 valgomieji šaukštai vandens
  • 50 g maltų duonos džiūvėsėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 žiupsneliai juodųjų pipirų
  • 150 g sezamo sėklų

Žaliosios citrinos kremas

  • 1 žalioji citrina (nulupta)
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus
  • 200 ml natūralaus jogurto

Salotos

  • 125 g ridikėlių
  • 1 ryšulėlis mėtų
  • žaliosios citrinos sultys

Patiekti su

  •  Ryžiai

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Falafelis: Nuskuskite ir sutarkuokite batatą. Nulupkite ir supjaustykite svogūną mažais gabaliukais. Išpilkite avinžirnius į koštuvą, praplaukite juos šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nuvarvėti.

Sudėkite visus falafelio ingredientus, išskyrus sezamo sėklas ir ryžius, į virtuvinį kombainą ir sumaišykite iki tolygios masės.

Suformuokite kukuliukus ir apvoliokite juos sezamo sėklose. Kukuliukus bus lengviau formuoti, jei rankos bus sušlapintos vandeniu. Sudėkite kukuliukus ant skardos ir kepkite orkaitės viduryje apytiksliai 20 minučių.

 

Žaliosios citrinos kremas: Nuplaukite žaliąją citriną, nulupkite žievelę ir išspauskite sultis (sulčių neišpilkite, jų prireiks salotoms). Sumaišykite žievelę, išspaustą česnaką ir medų su jogurtu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Salotos: Nuplaukite ridikėlius ir supjaustykite juos griežinėliais. Atskirkite mėtos lapelius ir supjautykite juos juostelėmis. Sumaišykite mėtas su ridikėliais. Pridėkite žaliosios citrinos sulčių, druskos ir pipirų.

Patiekti su:  falafelio kukuliukus patiekite su ridikėlių salotomis, ryžiais ir žaliųjų citrinų kremu.

Patarimai:

Vaikai tikrai gali padėti formuoti kukuliukus! Jei įtrauksite vaikus į maisto paruošimą, patiekalai jiems labiau patiks.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...