Čiobrelių aromato makaronai su grybais ir parmezanu
1 min. skaitymo

Švelnūs čiobrelių aromato makaronai su kreminiu kreivabudžių, grietinės ir cukinijos padažu, kurio aromatas jausis visoje virtuvėje. Padažo, kurio ingredientų skoniai puikiai susiderina tarpusavyje, yra patiekiamas su spagečiais, tarkuotu parmezanu ir šviežiomis vyšninių pomidorų, aisbergo ir parmezano sūrio salotomis.

Apie receptą

  • 30 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2418 kJ / 578 kCal vienoje porcijoje
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 baltasis svogūnas
  • 250 g kreivabudžių
  • 1/2 ryšulėlio čiobrelių
  • 1 cukinija
  • spagečiai 4 porcijoms
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 200 ml riebios grietinės
  • 100 ml vandens, likusio po makaronų virimo
  • druska ir juodieji pipirai

Salotos

  • 75 g parmezano sūrio
  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 1/2 ryšulėlio aisbergo salotų

Užvirinkite puodą su vandeniu makaronams.

Nulupkite česnakus ir svogūną ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Nuplaukite grybus ir supjaustykite juos griežinėliais. Atskirkite čiobrelių šakeles ir supjaustykite jas.

Supjaustykite cukiniją su pjaustymo mandolina arba bulvių pjaustykle ilgomis juostelėmis.

Išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Sudėkite cukiniją į puodą su vandeniu prieš nukošiant vandenį (šiek tiek makaronų vandens atidėkite, prireiks vėliau).

Tuo tarpu apkepkite česnaką, svogūną ir grybus alyvuogių aliejuje keptuvėje. Pridėkite čiobrelių. Pridėkite riebios grietinės ir šiek tiek vandens, likusio nuo makaronų virimo, ir sumaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Salotos: Stambiai sutarkuokite parmezaną. Padalinkite pomidorus perpus. Supjaustykite salotas gabaliukais ir patiekite jas, pageidautina, su „vinägrett“ (acto ir aliejaus) padažu.

Patiekite makaronus su grybų padažu, parmezanu, pomidorais ir salotomis.

Patarimai:

Pagardinkite padažą nedideliu baltojo vyno kiekiu.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...