Brokolių sklindžiai su „tzatziki“
2 min. skaitymo

Sultingi brokolių sklindžiai su parmezano sūriu ir gardžiu pesto padažu, pagamintu iš saulėje džiovintų pomidorų. Patiekite šiuos auksaspalvius sultingus vegetariškus kepinius su ryžiais ir kreminiu šaltu dzadzikio padažu. Skanaus!

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Vidutinis
  • 2874 kJ / 687 kCal vienoje porcijoje
  • ryžių (4 porcijos)

„Tzatziki“ (dzadzikis) padažas

  • 1 agurko
  • 1 česnako skiltelės
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 1 arbatinis šaukštelis baltojo vyno acto
  • žiupsnelis druskos ir pipirų

Sklindžiai

  • 500 g brokolių
  • 200 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 3 šaukštai pesto padažo
  • 50 g maltų džiūvėsių
  • 3  šaukštai aliejaus

Salotos

  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 4 pomidorų

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

„Tzatziki“ (dzadzikis) padažas:

stambiai sutarkuokite agurką. Tarkius supilkite į koštuvą ir paspausdami nukoškite.

Nuluptą česnako skiltelę sutarkuokite česnaką ir sumaišykite su jogurtu, įpilkite acto, sukrėskite agurko tarkius. Pagardinkite druska ir pipirais.

Sklindžiai:

supjaustykite brokolius gabaliukais ir gana smulkiai sutarkuokite (virtuvės kombaine arba tarka). Sutarkuokite sūrį.

Sumaišyti brokolių tarkius su kukurūzų krakmolu, maltais džiūvėsėliais, sutarkuotu sūriu, įmušti kiaušinius, pagardinti druska ir pesto padažu. 7. Suformuokite sklindžius ir kepkite juos keptuvėje su aliejumi. Iškepusius sudėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į orkaitę apytiksliai 8 minutėms.

Salotos:

nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir pomidorus griežinėliais. Sumaišykite ir patiekite daržoves su ypač tinkančiu prie jų „Vinägrett“ užpilu (acto ir aliejaus mišinys).

Patiekite sklindžius su ryžiais, „tzatziki“ ir pomidorų su svogūnais salotomis.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...