Ant grotelių kepta lašiša su skrudintų kukurūzų salsa
1 min. skaitymo

Švelnaus skonio patiekalas su kepta lašiša, ryžių garnyru bei spalvinga skrudintų kukurūzų salsa. Salsa lengvai pasigaminsite su žaliąja aitriąja paprika, raudonaisiais pomidorais, avokadais ir kalendra.

Apie receptą

  • 45 min.
  • 4 asmenims
  • Paprastas
  • 2851 kJ / 681 kCal vienoje porcijoje

Ryžiai

  • 4 virtų ryžių porcijos

Kukurūzų salsa

340 g virtų (gali būti konservuoti) kukurūzų

  • 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
  • 1 žalioji aitrioji paprika
  • 2 raudonieji pomidorai
  • 2 avokadai
  • 1 žalioji citrina
  • žiupsnelis druskos ir pipirų
  • 1 ryšulėlis kalendros

Lašiša

  • 4 gabaliukai lašišos filė (maždaug po 125 g)
  • 1 arbatinis šaukštelis aliejaus

Jei naudosite šaldytą lašišą, ją atšildykite.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Kukurūzų salsa: virtus kukurūzus (jei naudosite konservuotus, juos nusunkite)  paskrudinkite keptuvėje, įpylę 1 arbatinį šaukštelį aliejaus.

Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išvalykite sėklas ir smulkiai sukapokite. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite  su skrudintais kukurūzais ir sukapota aitriąja paprika.

Perpjaukite avokadus, išimkite iš jų kauliukus, išgremžkite minkštimą ir susmulkinkite jį kubeliais. Avokadų minkštimą sumaišykite su kukurūzais ir pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir, jei reikia, pipirais. Apibarstykite stambiai supjaustyta kalendra.

Lašiša: aliejumi apšlakstytą lašišą kepkite ant grotelių apytiksliai po 2 minutes iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais.

Lašišą patiekite su ryžių garnyru ir salsa.

Taip pat įdomu:

Ieškoma...