Saliero stiebai ir šakniavaisiai patiekaluose
2 min. skaitymo

Niekas taip nepradžiugins darganotą vakarą, kaip dubenėlis karštos ir kvapnios sriubos. Tiek saliero stiebai, tiek šakniavaisiai tinka šio patiekalo gamybai, tačiau norint, kad jis sulauktų aplodismentų iš valgytojų, reikia žinoti kelias svarbias kulinarines paslaptis.

Saliero stiebai yra šiek tiek kartoki, tad prieš dedant juos į puodą, vertėtų pakepinti su saldumo turinčiomis morkomis, moliūgo arba saldžiųjų bulvių (batatų) gabalėliais. Daržovių poskoniai papildys vienas kitą ir sukurs gardžią darną. Idealiausi prieskoniai – karis ir ciberžolė. Virdami sriubą su saliero stiebais nepamirškite, kad jų skonis yra ganėtinai intensyvus, todėl šių į karštąjį patiekalą dėkite perpus mažiau nei kitų ingredientų.

Saliero šakniavaisis sriuboje dera su maistingomis kruopomis: avinžirniais, raudonaisiais lęšiais, bolivine balanda. Valgiui įsimintino atspalvio priteiks šiek tiek tarkuoto obuolio ir malto imbiero.

Saliero šaknis, lygiai taip pat kaip ir stiebai, turi ryškiai išreikšto pikantiškumo, tad gamindami patiekalą jos taip pat nepadauginkite. Išvirusią sriubą skaninkite šviežiomis petražolėmis ir laiškiniais česnakais.

Beje, saliero šakniagumbį galite naudoti ne tik sriubos, bet ir košės gamybai. Išvirkite jį drauge su paprastomis arba saldžiosiomis bulvėmis. Į virimo pabaigą vandenį pagardinkite maltais čiobreliais, rozmarinais ir kvapiaisiais pipirais. Daržoves trinkite naudodami ne pieną, o prieskoningąjį vandenį. Košei svaraus akcento suteiks žiupnelis tarkuoto kietojo sūrio bei alyvuogių aliejaus, medaus ir sojos mišinyje trumpai pakepinti česnakai.

Taip pat įdomu:
Ieškoma...